vrijdag 4 augustus 2017

Riders en Zoekers door Rika

"De prachtige samenwerking tussen de vier jongens met hun paarden zorgt voor geweldige scènes waarin ze samensmelten en samen vechten voor het goede."


Riders (Riders #1) door Veronica Rossi
Zoeker (Riders #2) door Veronica Rossi

Kort geleden kwam dan eindelijk het lang verwachte deel 2 van de Riders serie! Voor het YALFest kregen wij van de Dome de mogelijkheid om Veronica Rossi te interviewen en speciaal voor het interview had ik natuurlijk Riders gelezen. Deze ontzettend leuke en spannende serie vraagt dan natuurlijk even om een terugblik op boek 1!


Riders is de nieuwste serie van Veronica Rossi waarin vier jonge mannen op wonderbaarlijke wijze een dodelijk ongeval overleven en veranderd zijn. Een voor een komen ze erachter dat ze de incarnatie van de legendarische vier ruiters van de Apocalyps zijn. Daryn is een zoeker, ze heeft de taak om hen bij elkaar te brengen en hun mysterieuze taak te volbrengen, die niemand weet.

Het eerste boek is meteen een ontzettend spannende opzet voor een nu al fantastische serie! Riders zit vol met actie, avontuur, en vier mysterieuze en zeer verschillende jongens die nog allemaal bezig zijn met de schok te verwerken. Nog niet gewend aan hun nieuwe leventje worden ze al direct achterna gezeten door de Horde. De prachtige samenwerking tussen de vier jongens met hun paarden zorgt voor geweldige scènes waarin ze samensmelten en samen vechten voor het goede. Op het einde van Riders kon ik nog maar 1 ding; wachten op het volgende deel en zien of deze net zo spannend en fantastisch is.

Zoeker is het tweede boek uit de serie waarin Sebastian gevangen zit in een andere wereld en Daryn en de jongens hem hieruit willen gaan redden. Maar komen ze nog wel in deze wereld terecht, en ook weer veilig terug? Daryn heeft zich teruggetrokken uit schuldgevoel en wil hem alleen gaan redden, maar kan ze het wel aan zonder haar visioenen?

Ook in het tweede deel van deze serie weet Rossi de spanning erin te houden. Samen met de andere jongens gaat ze Sebastian terug halen, maar allemaal worden ze hier zwaar op de proef gesteld. De spanning is hier nog groter en de missie nog zwaarder, en daarbovenop komt er ook nog wat romantiek om de hoek kijken! In dit boek heeft Rossi ervoor gekozen om zowel Daryn als Gideon het verhaal te laten vertellen, wat voor mij een zeer geslaagde manier was! Ze heeft me ontzettend benieuwd gemaakt naar het derde deel!

De spanning en romantiek maken deze serie nu al tot een groot succes! Rossi verdient een dikke 5 sterren voor Riders en Zoekers!


Veel liefs en tot de volgende recensie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten