vrijdag 30 maart 2018

Talon Saga, een verbluffend spannende en ontroerende serie volgens Rika


Een verbluffend spannende en ontroerende serie, een schrijfster die me meenam in het leven van een draak en me liet voelen dat dit normaal was, dat zo'n wereld kon bestaan.



Pupil door Julie Kagawa
Rebel door Julie Kagawa
Jager door Julie Kagawa
Strijder door Julie Kagawa

Julie Kagawa is bekend van meerdere series, waaronder de Iron Fey en de Blood of Eden series. Echter de serie die mij het meest aantrok was de Talon serie. Een fantasyserie over draken die onder de mensen leven en worden opgeleid om over de wereld te heersen in het geheim, verborgen tussen de rest van de bevolking onder hun menselijke gedaante. Niet iedereen is het echter eens met het standpunt van Talon, en deze draken vormen een uitzonderlijke groep die worden bestempeld als de Rebellen. Ze horen nergens bij en zijn altijd op de vlucht, zowel voor Talon als voor de aartsvijand van Talon, de Orde van Sint Joris. 

Julie Kagawa is zo'n schrijver waar iedereen al eens van gehoord heeft. Ze is vooral bekend om de Talon serie en persoonlijk vind ik dit ook haar beste serie. De serie bestaat op dit moment uit 4 boeken en het 5e boek is al in het Engels uit, en hij gaat nog steeds niet vervelen! Wat begint met twee drakenjongen, een tweeling genaamd Ember en Dante, eindigt in een oorlog tussen Talon, Sint Joris en de Rebellen. Het verhaal wordt goed en duidelijk opgebouwd en hoewel het naar 1 doel toe gaat richting het einde van de serie, is elk boek losstaand ook een prachtig en spannend verhaal op zich.

Elk boek wordt vanuit verschillende perspectieven verteld die prachtig samenkomen. Ember, Dante, Riley de Rebel en Garret de soldaat van de Orde van Sint Joris krijgen allemaal de kans om hun kant van het verhaal te vertellen. In al deze boeken ben ik nog het meeste weg van Garret, de perfecte soldaat. Een jongen die altijd heeft geloofd dat draken meedogenloze wezens zijn die niet kunnen liefhebben en uitsluitend het menselijke ras proberen uit te roeien. Langzaam begint hij verliefd te worden op een draak en stort zijn hele leven in, alles wat hij ooit heeft geloofd, waar hij voor leefde, is niet meer waar en hij moet een manier vinden om dit te accepteren.

Naarmate de serie vordert zie je ook steeds meer verschillen tussen Ember en Dante ontstaan. Ze blijven broer en zus, tweelingen die elkaar door alles heen willen beschermen, maar zelfs deze liefde eist op een moment zijn tol. Ze groeien beide toe naar volwassenheid, maar in compleet tegenovergestelde richtingen. Ze vinden ieder hun eigen identiteit en hun eigen toekomst waar ze voor willen vechten.

Een verbluffend spannende en ontroerende serie, een schrijfster die me meenam in het leven van een draak en me liet voelen dat dit normaal was, dat zo'n wereld kon bestaan. Dit jaar in mei komt alweer het 5e boek uit, hebben jullie hem ook al op je verlanglijstje staan? De serie verdient 5 crosses, in mei zullen we zien of deel 5 zich bij deze waardering mag toevoegen!


Reserveer nu alvast Inferno, deel 5 uit de Talon serie van Julie Kagawa!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten