dinsdag 24 april 2018

Undercover Princess door Rika

"Het boek is niet alleen voor meiden die van prinsessen houden, er zit zeker een flinke portie mysterie en spanning in."


Undercover Princess door Connie Glynn

Lottie Pumpkin is een gewone meid die hard heeft gewerkt om een studiebeurs te krijgen voor een zeer prestigieuze school. Dit was altijd al haar droom geweest, van haar en haar moeder. Haar moeder was echter een aantal jaren eerder overleden. Om haar moeder's wens te eren heeft ze hard haar best gedaan en het heeft geloond. Na een lange reis met de trein komt ze op Rosewood Hall terecht en daar zal haar leven nooit meer hetzelfde zijn. Lottie heeft er altijd van gedroomd om een prinses te zijn, en het toeval stopt haar op een kamer met Ellie Wolf, kroonprinses van Maradova. Samen beleven ze avonturen, halen kattenkwaad uit, maar krijgen ook met wat serieuzere zaken te maken.


Dit boek was voor mij een meisjesachtige Harry Potter. De sfeer die het boek beschreef kwam voor mijn gevoel helemaal overeen met die van Harry Potter. Je wordt op basis van je persoonlijkheid in een huis ingedeeld waarbij ieder huis voor iets anders staat. Ook sluipen de twee meiden door het kasteel rond op zoek naar antwoorden op mysteries, en komen ze regelmatig in de problemen voor het overtreden van regels. Het grappige van de karakters is juist dat Lottie Pumpkin een typische lieve, charmante prinses is, terwijl Ellie Wolf dit totaal niet is. Altijd op zoek naar problemen, houdt zich niet aan de regels en al helemaal niet van koninklijke feestjes.

Het boek is niet alleen voor meiden die van prinsessen houden, er zit zeker een flinke portie mysterie en spanning in. Lottie en Ellie krijgen te maken met mysterieuze briefjes die de prinses willen wegjagen van de school en samen gaan ze op zoek naar degene die ze achterlaat. Nachtelijke avonturen naar de bibliotheek, geheime gangen in het gebouw ontdekken en het ontsnappen aan hun persoonlijke bodyguard die ook op school rondloopt om het leven van de prinses te beschermen. Je zult je dus zeker niet vervelen tijdens het lezen! Speur mee, denk mee en wie weet ontdek jij vóór Lottie en Ellie wel wie er achter hun aan zit!

Dit boek was voor mij een dikke 4 sterren waard! Een boek vol met lieve, leuke en schattige stukken maar zeker ook de nodige spanning en mysterie!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten