Pagina's

zondag 1 november 2020

Recensie Je hebt één nieuwe volger door Nicole

Je hebt één nieuwe volger van Chinouk Thijssen

Een groepje bloggers en vloggers gaat naar Turkije 
voor een promoreis. Althans, dat denken ze. Want wanneer ze in het dorp zijn aangekomen ontdekken ze al snel dat de organisator een dubbele agenda heeft. Buiten en binnen loopt iemand rond die hen in de gaten houdt, die elke beweging filmt en die dichterbij is dan ze vermoeden. Sterre wil maar één ding: naar huis. Maar dat gaat zomaar niet. Niemand is veilig, tot aan de laatste seconde.


Mijn recensie


Je hebt één nieuwe volger is het eerste boek dat ik van Chinouk las. Met dit verhaal ben ik een beetje afgeweken van wat ik normaal gesproken lees. Een thriller spreekt mij normaal gesproken niet aan, maar dit boek, met deze mysterieuze cover, sprak mij heel erg aan en moest ik gewoon lezen! 


We volgen vier vloggers en ieder hoofdstuk wisselt het perspectief tussen Sterre en Liz. De aandacht is toch wel het meest op Sterre gevestigd en zij komt over als een nuchter, sympathiek meisje. Liz is een heel ander persoon, dat zorgt voor een goede afwisseling. Al snel voelt Sterre zich niet helemaal op haar gemak en dit zet meteen een grimmige sfeer neer. Het hele verhaal straalde een bepaalde sfeer uit dat er iets niet klopte, maar je weet niet wat. Precies wat de vloggers dus ook voelden. Dat kwam erg goed over en zorgde ervoor dat ik door wilde blijven lezen. De zwarte pagina´s tussendoor, voegden veel toe en zorgden voor verwarring, wat heel goed werkte!


Mijn detective-instinct kwam heel sterk naar boven, terwijl ik probeerde het mysterie te ontrafelen. Het kon alle kanten opgaan en op geen enkel moment had ik een vermoeden wat er aan de hand was. 


Alle personages bleven redelijk oppervlakkig, maar daar werd de focus ook niet op gelegd. Toch tipte Chinouk een tipje van de sluier uit het leven van de vier vloggers. Ik weet niet of dit een bewuste keuze was, maar zo werden er wel lijnen gelegd tussen de levens van de vloggers en de gebeurtenissen in Turkije. De twijfel die Sterre voelde, kwam heel sterk naar boven en pas toen iedereen ervan overtuigd was dat er iets helemaal mis was, werd het echt spannend! Eén bepaalde gebeurtenis vond ik zo schokkend, dat dat echt wel indruk heeft gemaakt! 


Over het eind kan ik natuurlijk niet teveel zeggen, maar Chinouk heeft me echt verrast! Toen ik het boek uit had, was ik er eigenlijk nog niet klaar mee. Een minpunt vond ik dat het allemaal zo snel ging, dat ik het gevoel had dat ik geen tijd had om het op me in te laten werken. Het had voor mij best nog wat gerekt mogen worden, zodat de spanning nog verder opgebouwd werd. Ook al was het een sterk einde, ik kan het gevoel niet van me afzetten dat het op een gehaaste manier is geschreven. Het verhaal was te spannend voor het aantal pagina´s. 


Daarom geen vijf, maar vier crosses. 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten