vrijdag 13 januari 2017

Rika over The Jewel


"Mocht je fan zijn van The Selection en wat meer magie in het verhaal willen, dan is dit boek zeker aan te raden."


The Jewel door Amy Ewing

The Jewel is het verhaal over Violet, nummer 197. Ze is uitgekozen om draagmoeder te worden van een van de rijkste dames van het land, maar wie, dat zal de veiling bepalen. Jaren heeft ze geleerd om dingen te veranderen met haar geest. Kleuren veranderen, planten laten groeien, en ze is een van de beste. Maar ze is niet alleen. Haar beste vriendin, Raven, wordt tegelijk met haar verkocht. Tijdens haar tijd in The Jewel komt ze er op een gegeven moment achter dat Raven in gevaar is. Wat zal ze doen, zichzelf redden of haar vriendin?

Het boek heeft iets weg van The Selection. De lagere klasse is nodig voor het voortbestaan van de hogere. The Jewel is echter meer dystopisch, terwijl The Selection meer iets romantisch heeft met enkele opstanden, maar geen echt groot gevaar. Tijdens het lezen doet het boek je zeker denken aan andere standaard Young Adult verhalen, maar deze is wel zeker de moeite waard. De spanning die erin zit, gecombineerd met de magie, zorgt voor een prachtig verhaal, en dit is pas boek 1 van de trilogie. Het boek is geschreven door Amy Ewing, haar schrijfstijl sleept je mee in het verhaal.

Het boek heeft iets unieks, je herkent er verschillende andere boeken in, maar het brengt iets heel nieuws op de tafel. Wat ik vooral zo mooi aan het verhaal vond, was hoe de hoogste, de vrouwen van de adel, de oprichters, de laagste klassen nodig hebben om voort te kunnen bestaan. Ze gebruiken alleen maar de laagste klassen, en wanneer je niet binnen de adel bent geboren ben je het niet waard om erbij te horen. In dit boek gaat alles heel stiekem te werk, er gebeurt weinig groots in het boek, maar het zijn juist de kleine details die het verhaal zo mooi maken.

Mocht je fan zijn van The Selection en wat meer magie in het verhaal willen, dan is dit boek zeker aan te raden.

Ik geef het boek 4 crosses:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten