vrijdag 16 februari 2018

Duizelingwekkende hoogte door Rika

Door de korte hoofdstukken en de wisselende perspectieven leest het boek lekker vlot en voelt het aan als een soap.


Hier kun je onze review van Duizend hoog lezen!

Duizelingwekkende hoogte door Katharine McGee

New York, 2118. In Manhattan leven 5 tieners ieder hun eigen leven op een verdieping in de toren. Maar hun leventjes zijn niet zo gewoon. Wat de meeste bindt is een noodlottig ongeval op de 1000e verdieping. Allemaal hebben ze daar een geheim achtergelaten waarvan niemand wilt dat deze uit komt. Maar wat als iemand anders hun in de gaten houdt en meer weet over hun dan wat ze willen? Hoe redden ze zich hieruit?

Duizelingwekkende hoogte is het vervolg op Duizend hoog, een heerlijke reality serie over status en geheimen. Hoe hoger je woont, hoe belangrijker en rijker je bent. Maar met die hoogte komt niet uitsluitend geluk. Wat hier heel mooi wordt weergeven is juist het moeilijke leven dat samengaat met zowel het wonen op de hoogste locatie in Manhattan, als op een van de laagste verdiepingen in de toren. Katharine McGee geeft dit heel mooi vorm wanneer beide tieners, hoge en lage status, samenkomen op een school en ieder hun kansen moeten grijpen. Binnen de school maakt het niets meer uit waar je woont en waar je vandaan komt, je moet het verdienen.

Het meest intrigerend aan het boek vind ik toch wel alle geheimen die iedereen hoe dan ook probeert te beschermen. Elk geheim kan het einde van die persoon betekenen, en minstens één iemand in de toren weet het geheim. Nieuwe relaties, chantage en oude vriendschappen spelen een belangrijke rol in dit boek. Steeds weer ontdek je iets nieuws over de mensen die je dacht te kennen in het vorige boek.

Het grootste mysterie uit het boek was de komst van Calliope, een jonge vrouw waarvan je niets weet en ook maar zeer weinig van te weten komt door het verhaal heen. Ze vertelt veel over haar leven, maar niets in haar leven is echt geweest. Alles is geheel bedacht door haar moeder en haarzelf, ze leven van verhaal naar verhaal in de hoop dat niemand erachter komt wie ze werkelijk zijn.

Door de korte hoofdstukken en de wisselende perspectieven leest het boek lekker vlot en voelt het aan als een soap. Je kunt gemakkelijk een hoofdstuk lezen en vervolgens het boek weer wegleggen, of juist er vol in duiken, afwachtend op het volgende geheim dat wordt ontrafelt. Dit boek krijgt van mij 4 crosses! Een heerlijke read en zeker de moeite waard!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten