donderdag 1 augustus 2019


Hazelwoud door Daantje
Hazelwoud van Melissa Albert

Een bloedstollend verhaal over het vinden van jezelf in een wereld waarin niets is zoals het lijkt..

Hazelwoud neemt je mee in het leven van Alice Prosperpine, een zeventien jarig meisje dat samen met haar moeder Ella Proserpine door heel Amerika reist om ‘het ongeluk’ vooruit te blijven. Al sinds Alice klein is wordt ze geteisterd door haar oma’s wereldberoemde sprookjesverhalen en de betekenis ervan erachter.
Wanneer Alices moeder op een dag ontvoerd wordt, moet Alice een moeilijke keuze maken: door gaan met haar eigen leven en niet meer achterom kijken of naar de plek gaan waar haar moeder haar verbood te gaan, Het Hazelwoud.
Samen met Ellery Finch, een groots fan van de sprookjes en medeleerling van Alice, gaan ze opzoek naar haar moeder en naar deze magische plek waar sprookjes tot leven komen en niets is zoals het lijkt. Al snel komen ze in een contact met mystieke wezens die lijken te komen uit de sprookjesverhalen van haar oma. Eenmaal aangekomen in het Hazelwoud ontmoet Alice haar oma, maar ze blijkt geen vriendelijke vrouw te zijn en stuurt Alice naar Het Achterland waar ze vast komt te zitten in haar eigen sprookje Alice-Drie-Keer. Kan Alice ontsnappen uit haar eigen verhaal en vindt ze haar moeder ooit nog eens terug?

Toen ik net was begonnen met het lezen van Hazelwoud wist ik niet goed wat ik precies aan het lezen was. De achterkant van het boek belooft je sprookjes en spannende gebeurtenissen en dat kwam amper voor in de eerste paar hoofstukken. In deze hoofdstukken komen juist veel flashbacks voorbij die de basis leggen van het verhaal zodat je de rest makkelijk kan volgen.
Vanaf het moment dat Alices moeder ontvoerd word, kon ik het boek niet meer wegleggen. het verhaal loopt hier op een snel tempo met acties die elkaar snel opvolgen en het plot versterken. Je wordt er helemaal in meegezogen en begint op dezelfde manier na te denken als Alice dat doet.
De personages zijn goed opgebouwd. Je ziet hun karakters goed naar boven komen in een tijd van nood wanneer er belangrijke keuzes gemaakt moeten worden.
Wat voor mij ook een aangename verrassing was, was dat het in dit boek niet draaiden om romantiek. De focus ligt juist op familieliefde en hoe ver je voor je familie wilt gaan om ze te redden.
Het einde van dit boek is heel mooi en goed geschreven. Alles is goed gekomen. Het innerlijke conflict dat Alice heeft na het ontsnappen uit Het Achterland geeft een goed beeld weer van jezelf vinden. Hoewel het een echte cliché is voelt het alsof je iets nieuws en verrassends leest.

Over het algemeen is dit een echt een top boek dat je moet hebben gelezen in je leven, daarom geeft ik dit boek 4 crosses!!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten