donderdag 6 april 2017

Rika is helemaal weg van Lang en Gelukkig!



"Als je al van De Selectie hebt kunnen genieten, dan geniet je nu nog vele malen beter!"



Hoihoi lieve lezers!
Afbeeldingsresultaat voor lang & gelukkig kiera cassAls Selectie fan kun je het natuurlijk niet gemist hebben, Lang en Gelukkig! Een prachtige nieuwe bundel van alle novelles behorende bij De Selectie serie. Het boek is een echte aanvulling, ook nadat de novelles al in twee andere bundels waren uitgekomen. Deze bundel bevat namelijk prachtige illustraties om verliefd op te worden! En als extraatje bevat het boek ook nog eens niet eerder uitgegeven bonusmateriaal! Ik zal niet te veel verklappen, maar wat Kiera Cass allemaal met haar lezers deelt is hier echt bijzonder.


Lang en Gelukkig bevat vier novelles, namelijk De Prins, De Lijfwacht, De Koningin en De Favoriet.
Het verhaal van De Prins opent de week voor de Selectie begint en volgt Maxon tot aan de eerste dag van de competitie.
De Lijfwacht beschrijft Aspens tot nu toe nog onbekende leven binnen de paleismuren.
In De Koningin strijdt Amberly, de moeder van prins Maxon, om de hand van haar prins.
De Favoriet vertelt het verhaal van de liefde tussen Marlee en lijfwacht Carter.

Elk hoofdstuk begint Kiera Cass met een korte inleiding waarom ze die novelle heeft geschreven, enkele gedachtegangen van haar die het super leuk maken! Ze geeft je echt inzicht in het ontstaan van alle personages in de serie en ze maakt ze zo levendig. Allemaal hebben ze hun eigen gebreken, en Kiera Cass is niet bang om de gebreken van haar personages te delen met ons. Als je al van De Selectie hebt kunnen genieten, dan geniet je nu nog vele malen beter!



Het leukste aan dit boek is dat je begint met lezen en denkt; ik ken dit! Vanuit America’s positie normaal gesproken, maar nu dus vanuit een ander perspectief. Eindelijk weet je wat Maxon dacht over America toen ze elkaar leerden kennen, of hoe Aspen bezig was met America met het dreigende gevaar van zweepslagen. En wilde je altijd al weten hoe Amberly koningin is geworden, of hoe Marlee verliefd werd op Carter terwijl ze streed om de hand van Maxon?

Stiekem hebben we ons ook wel een voorstelling gemaakt van hoe Maxon en America eruit zag, of koningin Amberly, Aspen, Carter en Marlee. In Lang en Gelukkig kun je zien hoe Kiera Cass deze personages in gedachten had, hoe zij ze tot leven heeft gewekt. Het boek staat vol met prachtige tekeningen die het verhaal nog meer sprookjesachtig maakt! Hierdoor verdient het boek van mij 5 crosses! Een toevoeging aan De Selectie serie die niet mag ontbreken als fan!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten