zondag 23 september 2018

Leah on the Offbeat door Rika

"Een boek om jezelf helemaal in te verliezen en je te laten meeslepen in het leven van Leah."


Leah on the Offbeat door Becky Albertalli

Pas geleden hebben jullie de recensie van Ana kunnen lezen over Simon. Er zijn vast en zeker velen van jullie die verliefd zijn geworden op het boek, maar vooral ook op Simon en in mijn geval ook op Leah. Je hebt haar nog niet heel goed leren kennen in Simon vs, maar in Leah on the Offbeat krijg je de kans om haar echt te leren kennen! Heb je genoten van Simon? Dan is dit boek zeker een aanrader voor jou!


Leah on the Offbeat is geen vervolg op Simon, maar een losstaand verhaal over Leah. Natuurlijk snap je de hele context veel beter wanneer je Simon vs. hebt gelezen, maar wanneer je alleen meer over Leah wil weten en niet eerst Simon vs. wilt lezen dan kun je dit prima doen. Leah Burke houdt van drummen, en slaat altijd de juiste maat. Dit is echter niet het geval wanneer het om haar leven draait. Ze is verlegen en onzeker, en durft niet te laten zien wie ze nu echt is, of het nu simpelweg om haar liefde voor tekenen gaat, of het feit dat ze biseksueel is. Wanneer haar vriendengroep uit elkaar begint te vallen door liefdesproblemen en angst voor het onbekende dat gaat komen na hun afstuderen, komt Leah erachter dat ze toch wat meer houdt van een van haar vrienden, meer dan dat ze zelfs wilde.

Het boek schreeuwt weer Becky Albertalli. Het is een heerlijk contemporary boek die in schrijfstijl net zo lekker leest als Simon vs. en The Upside of Unrequited. Een boek om jezelf helemaal in te verliezen en je te laten meeslepen in het leven van Leah. Wat ik zo mooi vind aan het boek is het feit dat Leah niet eens aan Simon durft te vertellen dat ze bi is, ookal heeft hij een vriend. Dit laat toch echt de werkelijkheid zien van de taboe die erop rust. De angst om je ware ik te laten zien omdat vrienden je misschien anders zullen gaan zien, ongeacht of ze je nu zullen accepteren of niet.

Ook de angst voor een lange afstandsrelatie kwam veel aan bod in het boek, een onderwerp dat zeker de moeite waard is om over te lezen en vooral ook zelf over na te denken voor middelbare scholieren die een relatie hebben. De keuze om door te gaan met een relatie wanneer je niet op dezelfde universiteit gaat studeren of de keuze om er een einde aan te maken is een lastige, en Becky Albertalli geeft je zeker het een en ander om over na te denken. Haar boeken bevatten elke keer weer behalve alleen een prachtig geschreven verhaal, een reeks levensvragen om over na te denken. Ik heb veel bewondering voor haar boeken en raad zeker jongeren aan om al haar boeken te lezen, het zijn allemaal stuk voor stuk waardevolle lessen. Het boek krijgt van mij 5 crosses, en ik hoop in de toekomst zeker nog meer boeken van haar te kunnen lezen!


Veel liefs, Rika

Geen opmerkingen:

Een reactie posten