zondag 11 april 2021

Recensie "Lief Meisje Kwaad Bloed" door Emma

 Recensie "Lief Meisje, Kwaad Bloed" van Holly Jackson


Pip Fitz - Amobi is geen detective meer. Met de hulp van Ravi Singh bracht ze een true crime - podcast uit over de moord die ze vorig jaar samen oplosten. De podcast ging viral, maar toch beweert Pip dat haar opsporingsdagen achter haar liggen. Die belofte moet ze doorbreken wanneer een kennis van Pip vermist raakt. Jamie Reynolds is verdwenen, maar de politie doet niets. En als zij niet naar Jamie zoeken, doet Pip het wel. Tijdens de zoektocht onthult ze steeds meer duistere geheimen van haar stad... en deze keer luistert IEDEREEN via haar podcast mee. Maar zal ze Jamie vinden voor het te laat is. 

"Lief Meisje, Kwaad Bloed" is het langverwachte vervolg op het boek "Moordgids Voor Lieve Meisjes van Holly Jackson. Het eerste boek was enorm spannend en bevatte veel plottwist en was heel onvoorspelbaar. Ik was dan ook erg benieuwd of dit boek net zo onvoorspelbaar was en of dit boek kon tippen aan "Moordgids Voor Lieve Meisjes"....

Aan het begin van het boek worden we geïntroduceerd met de podcast van Pip en Ravi die Moordgids voor Lieve Meisjes heet. Hierin wordt het onderzoek naar de moord op Andie Bell op uitgezonden. Deze zaak loopt in "Lief Meisje, Kwaad bloed" nog door in verband met rechtszaken die nog gehouden worden. Pip is van plan om na deze zaak te stoppen, maar dan verdwijnt de grote broer van een van haar beste vrienden. Aangezien de politie niets wil doen omdat Jamie wel vaker verdwijnt valt de zaak weer in Pip haar schoot. Is Jamie weggelopen zoals die vaker doet of is er dit keer echt iets gebeurt waardoor die niet bereikbaar is en niet thuis komt.

Pip gaat wederom weer helemaal op in haar onderzoek, en ik kan me voorstellen dat als de broer van je beste vriend vermist wordt je er alles aan wilt doen om hem te vinden. We zien ook een hele andere kant van Pip, die klaar is met de gerechtsbank en de politie. Wanneer zij iets doen waar zij het niet mee eens is, neemt Pip het heft in eigen handen en is ze ook niet bang om iets te doen wat niet mag en zelfs strafbaar is. Ik vond het heel leuk om deze kant van Pip te zien omdat deze wel herkenbaar is. Wanneer zo iets zou gebeuren zie ik mezelf ook nog wel doen wat Pip deed. Ook vind ik het leuk om te zien dat Pip enorm gegroeid is sinds haar laatste onderzoek en nu nog beter weet hoe ze het onderzoek moet benaderen. 

"Lief meisje, Kwaad Bloed" was enorm spannend en onvoorspelbaar en kan zeker tippen aan zijn voorganger "Moordgids Voor Lieve Meisjes". Zal Pip nu eindelijk haar detective werk naast zich neer kunnen leggen of blijkt dit toch onmogelijk? Helaas zullen we nog even moeten wachten op het antwoord want deel 3 komt dit jaar pas in het Engels uit, dus de vertaling zal nog even op zich wachten. 

Dit boek krijgt van mij 5 crosses!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten