zondag 21 februari 2021

A night with Sarah J. Maas door Emma

 A night with Sarah J. Maas

Als je onze recensie van A court of silver flames (het hof van zilveren vlammen) hebt gelezen dan weet je al dat Nicole razend enthousiast is over het nieuwe boek van Sarah J. Maas. Voor mij is is Sarah J. Maas ook een van mijn favoriete schrijvers. dus toen ik een paar maanden geleden de kans om deel te nemen aan een online live evenement van Sarah J. Maas over haar nieuwe boe kon ik die kans natuurlijk niet aan me voorbij laten gaan. Gisteren was het dan eindelijk zo ver en zat ik klaar met mijn laptop voor dit evenement en heb ik veel geleerd over de inspiratie die Sarah had voor het schrijven van a court of silver flames en dat wil ik graag met jullie delen in deze blog.

Toen Sarah begon met het schrijven van A court of thorns and roses wist ze eigenlijk al meteen dat er meer aan het personage Nesta was, dan zij, freye en wij dachten. We zagen haar als de Bitchy oudere zus, maar ze keek zo door de glamour van Tamlin heen en wilde Feyre redden.

Toen Sarah het vervolg, a court of mist and fury, aan het schrijven was, was ze zo van het personage Nesta als mens overtuigd dat ze haar bewust in het tweede boek schreef. Toen ze begon aan het derde boek, a court of wings and ruin, zou dit eigenlijk het einde van het verhaal moeten zijn omdat ze met de uitgever alleen maar voor de drie a court of thorns and roses boeken had getekend. Het derde boek heeft ze dan ook geschreven alsof het, het laatste boek zou zijn. Sarah vroeg zich echter af wat er zou gebeuren na de gebeurtenissen in wings and ruin en voelde zich zo aangetrokken tot Nesta en de relatie tussen haar en Cassian dat ze gewoon is begonnen met het schrijven van Nesta's verhaal. Sarah verteld dat ze een paar honderd pagina's had geschreven en voor haar gevoel het verhaal al miljoenen keren had verteld en toen heeft ze tijdens een lang diner wat aangeschoten het boek aan haar editor gepresenteerd. Een paar weken later belde de editor haar op om te zeggen dat ze alle boeken wilde kopen en wist Sarah zelf niet eens meer dat ze het gepresenteerd had, maar ze mocht dan eindelijk beginnen met het schrijven van a court of silver flames.

Ondanks dat ze al een paar honderd pagina's had geschreven ging ze terug naar pagina 1 om een goed deel te herschrijven. Op dat moment wist Sarah past echt hoe ze het verhaal van Nesta wilde gaan vormgeven. Sarah geeft aan dat ze een erg diepe band heeft ontwikkeld met Nesta sinds haar personage haar greep in a court of thorns and roses. Sarah heeft Nesta nooit als perfect en beminnelijke zus willen neerzetten. Ze wilde dat Nesta iemand was die fouten maakte, die een bagage bij zich droeg en onacceptabel gedrag liet zien. vanuit daar wilde ze zien hoe zo'n personage kon groeien. Want Sarah is er van overtuigd dat je ondanks je verleden kunt groeien en een happy ever after kunt verdienen.

Net als in haar vorige boeken schrijft Sarah J. Maas altijd een klein stukje van haar eigen in haar personages. Van haar personages heeft Nesta waarschijnlijk het grootste stukje Sarah gekregen. Sarah geeft aan dat ze de laatste jaren, maar eigenlijk al haar hele leven worstelt met mentale gezondheidsproblemen. Ze heeft zelf geleerd hoe ze ermee om moet gaan, en niet hoe ze het moet oplossen, want er is geen medicijn. Het was dan ook toeval dat toen ze Nesta's verhaal mocht schrijven , ze door een van haar moeilijkere periodes in haar leven ging. Dit is ook een van de reden dat ze terug ging naar pagina 1 om een deel te herschrijven. Omdat ze door haar eigen ervaring en kennis zich nog meer in Nesta kon verdiepen en haar eigen gedachten en gevoelens in het verhaal en Nesta's gedachten kwijt kon. Sarah vind een happily ever after heel belangrijk en Nesta vind die van haar ook wel, maar niet op de manier die we denken. Net als in het echte leven, zal Nesta moeten leren leven met haar angsten. A court of Silver flames is dan ook meer een romance boek waar Nesta op 3 verschillende gebieden een reis gaat maken. Ze gaat opzoek naar zichzelf, haar eigen familie die ze zo graag wilt en hoe ze zichzelf moet openstellen voor andere mensen. Het is een boek dat gaat over genezen en hoe om te gaan met de moeilijke dingen in ons leven.

Sarah sluit het evenement af met dat de wereld van a court of heel lief heeft en dat ze nog zo veel meer verhalen heeft om te vertellen. Het schrijven van dit verhaal gaf haar het gevoel dat ze weer thuis was met haar vrienden om haar heen.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten