dinsdag 2 november 2021

Recensie Wens voor de wereld door Nicole

Wens voor de wereld van Manon Visser

Een ontroerende young adult over rouw, je leven herpakken, en jezelf vinden in de liefde van
anderen. Kayla Hollis’ wereld valt in stukken als haar tweelingbroer Xavier overlijdt. Elke dag vroeg hij: ‘Als je een wens voor de wereld mocht doen, wat zou je dan wensen?’ Terwijl ze daar onophoudelijk aan denkt, sluit ze zich meer en meer af van al de rest. Totdat ze naar een praatgroep voor rouwende jongeren gaat. Daar ontmoet ze Oliver. Samen met hem doet ze waar Xavier nooit de kans voor kreeg: ze laten zijn wensen voor de wereld uitkomen.

Mijn recensie

Als je een wens voor de wereld mocht doen, wat zou dat dan zijn?

Oké, ik wil even beginnen met die cover, want WAUW! Alleen al daarom zou je dit boek willen lezen, toch?Ik was razend enthousiast toen Clavis het nieuwe boek van Manon Visser aankondigde. Ik was ontzettend benieuwd hoe iemand die nog relatief jong is, een verhaal met zo´n zwaar thema en krachtige boodschap neer zou zetten.

Het verhaal begint meteen heftig en ook direct is de verdrietige setting voelbaar. Het verdriet van Kayla wordt op een hele mooie en realistische manier beschreven. De bijzondere band die ze met haar tweelingbroer had, komt heel sterk naar boven. Al vrij snel ontmoet Kayla Oliver en dat is het begin van een prachtig, ontroerend, maar ook hoopvol verhaal.

Niet alleen speelt het verdriet van Kayla een grote rol, maar ook de manier hoe ze haar gevoelens een plekje kan geven en om kan zetten in positieve dingen. Daarbij spelen de wensen voor de wereld natuurlijk de belangrijkste rol. Xavier was een jongen met een hart van goud die niets liever wilde dan zijn stempel op de wereld drukken.

Kayla en haar vrienden vormen een hecht groepje en zijn stuk voor stuk goed beschreven en uit het leven gegrepen. Iedereen die dit boek leest, kan zich gegarandeerd met een van hen identificeren. De dynamiek tussen Kayla en Oliver is echt prachtig. Hun gevoelens komen heel sterk en puur naar voren.

Ondanks het emotionele en ontroerende onderwerp van dit boek, weet de luchtige en vlotte schrijfstijl van Manon het goed draaglijk te houden en ze heeft de perfecte balans weten te creëren tussen de verschillende thema´s. Ze laat heel veel ruimte open voor vriendschap, liefde, hoop en geluk.

Wens voor de wereld is een prachtig young adult met sterke personages, een mooie verhaallijn en een krachtige boodschap die de lezer aan het denken zet.

Mijn wens voor de wereld zou zijn dat iedereen zo zou moeten kunnen zijn zoals hij of zij het gelukkigst is zonder daarvoor veroordeeld te worden <3




Geen opmerkingen:

Een reactie posten