zondag 19 juli 2020

Recensie Elke seconde telt door Emma

Recensie Elke seconde telt van Sophie Mckenzie.

Aangezien het onmogelijk is om een review te schrijven voor elke seconden telt zonder spoilers te geven voor het voorgaande boek (1 seconde) wil ik jullie waarschuwen om niet verder te lezen voordat je 1 seconde hebt gelezen. Wil je graag de recensie voor 1 seconde lezen? Klik dan hier

Aan het einde van 1 seconde zagen we hoe Nat en Charlie beide er zijn ingeluisd door Roman Riley.  Nat zijn broer ligt in coma sinds de bomaanslag waarbij Charlie haar moeder is omgekomen. Op zoek naar antwoorden komen ze bij een organisatie terecht die hard werkt om dit soort bomaanslagen te voorkomen. Echter blijkt dat juist deze organisatie juist het brein achter deze terroristische aanslagen is en dat Roman Riley aan het hoofd van deze organisatie staat. Nu zijn ze beide op de vlucht voor de politie, die hun wilt arresteren wegens een terroristische aanslag. Nat en Charlie willen proberen hun onschuld te bewijzen, maar als je het opneemt tegen een beroemde en machtige politicus blijkt dat nog wel eens moeilijk te zijn, maar dat betekent niet dat ze het niet moeten proberen. Met de algemene verkiezingen in de buurt, moeten Nat en Charlie snel handelen voordat Roman Riley nog machtiger wordt….

Elke seconde telt leest net zo makkelijk en snel weg als 1 seconde. Ook in dit boek wordt het verhaal weer uit zowel het perspectief van Nat als dat van Charlie vertelt. Dit boek is een beetje minder realistisch dan het eerste boek, omdat Nat en Charlie vrijwel overal zonder kleerscheuren vanaf lijken te komen, ook al wordt er een bijna onmogelijke situatie geschetst. Nat is iemand die veel over dingen nadenkt nadat hij zo opgelicht is geworden, terwijl Charlie, voor mijn idee, nog erg vertrouwen neemt in anderen gezien wat ze heeft meegemaakt. In het boek noemt Roman Riley de aanslagen als een noodzaak ziet om aan de macht te komen. Door de aanslagen wilt hij angst opwekken bij de mensen dat de huidige regering machteloos is. Hij laat dan ook zien hoe hij vecht tegen deze terroristische aanslagen en wint daarmee stemmen van de mensen. Het is een angstige gedachten dat iemand met slechte bedoelingen zo aan de macht kan komen. Aan het einde van het boek haalt Roman Riley een biologisch wapen tevoorschijn, waarvan alleen zijn organisatie het vaccin heeft. Een virus dat zich via de lucht verspreid en waarbij je andere ongemerkt infecteert als zij dichter dan 1 meter bij je in de buurt staan, binnen 48 uur wordt je ernstig ziek en zal je komen te overlijden. Aangezien het boek in de originele taal in 2014 is uitgekomen vond ik het interessant om te zien hoe iets dat als fictie is geschreven, voor ons nu een deel werkelijkheid is geworden met het covid-19 virus en de 1.5 meter afstand die we moeten houden.

Net als het eerste deelt zit ook dit verhaal vol plot-twisten, en blijft het boek eigenlijk continu spannend. Ik kan dan ook niet meer dan dit boek 4 crosses geven.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten