donderdag 4 juli 2019

Vijf stappen van jou door Vincenzo

Als lezer wil je steeds maar meer te weten komen over de personages.

Vijf Stappen van Jou door Racheael Lippincot





Met de aankondiging dat Vijf Stappen van Jou verfilmd zou worden heb ik heel internet afgezocht naar het boek. Aangezien ik groot fan ben van contemporary boeken moest ik Vijf Stappen van Jou lezen, een boek dat gaat over vriendschap en liefde die alles op het spel zetten om het leven te leiden die eigenlijk niet voor hen is weggelegd.

Vijf Stappen van Jou (Five Feet Apart) verteld het verhaal van Stella Grant die al haar hele leven vecht voor de ziekte CF en kan ook niet wachten tot ze eindelijk de longen krijgt die ze al zo lang wilt. Om haar taaislijmziekte te beheersen en de mogelijkheid van longtransplantatie te behouden, moet Stella zes stappen afstand houden met alles en iedereen. Het enige waar Will Newman controle over wil hebben, is het verlaten van het ziekenhuis.
Over een paar weken word hij achttien en hij kan maar niet wachten om zijn eigen plannen en leven te leiden. Will is precies waar Stella van weg moet blijven. Hij heeft B. cepacia en dat is erg gevaarlijk voor mensen met CF. Als hij alleen al op haar ademt, zou ze haar plek op de transplantatielijst kwijt kunnen raken. Een van hen zou zelfs kunnen sterven. Afstand: zes stappen.
 
Maar plotseling voelt zes stappen niet aan als veiligheid voor Stella en Will. Het voelt als een straf.
Wat als ze een klein stukje van de ruimte konden stelen die hun kapotte longen van hen hebben gestolen? Zou vijf stappen uit elkaar echt zo gevaarlijk zijn als het ervoor zorgt dat hun hart stopt met breken?


Vijf Stappen van Jou bracht heel erg veel emoties naar boven. Niet alleen emoties bij de personages maar ook bij mij. Alles word zo goed neergezet en het verhaal is daarom ook heel erg sterk. Er zat geen enkel wankelpunt in en het bleef lekker lopen. Je vliegt door het verhaal en je word als lezer telkens geprikkeld om door te lezen. Als lezer wil je steeds maar meer te weten komen over de personages. Je hebt wel duizend vragen door je hoofd spoken terwijl je dit boek leest. Bijvoorbeeld: Waarom zetten ze zoveel op het spel voor een liefde? Waarom laat niemand hen verliefd zijn? Overleven ze het? Deze vragen stapelde zich door het hele boek op en je krijgt steeds meer uitleg op al je vragen die beginnen met “waarom”.
Persoonlijk heb ik al lang niet meer zo een boek gelezen, en daarmee bedoel ik dat hij waanzinnig goed was. Er zaten naar mijn gevoel geen clichés in, waardoor het allemaal maar een raadsel was hoe het af zou lopen. Was dit boek de moeite waard om te lezen? JA! Heb je zakdoekjes nodig? JA, ZEKER! Ik heb heel erg van dit verhaal genoten en vind het ook erg jammer dat hij nu al is afgelopen.
Dit boek verdient 5 crosses, een must read voor iedere tiener die van romances houd!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten