vrijdag 11 december 2020

Recensie // Tussen de beesten en wilde rozen

 

 Tussen de beesten en wilde rozen 

Een betoverende fantasy om jezelf keer op keer opnieuw in te verliezen

Cerys is veilig in het koninkrijk Aloriya. Er is geen ziekte of honger en er heerst al jaren vrede. Zo is het al sinds de eerste koning een deal maakte met de Vrouwe die het bos dat aan het koninkrijk grenst regeerde. Maar terwijl Aloriya opbloeide, werd het bos donker, vervloekt en verboden. Cerys weet dit maar al te goed: ze wist maar net te ontsnappen toen het bos haar vrienden en moeder vermoordde. Nu draagt Cerys een klein beetje van de vloek in haar bloed, een herinnering aan de dag dat ze alles verloor. Het grootste gevaar waar ze nu mee geconfronteerd wordt, als dochter van de tuinman, is de vervelende vos die haar maar niet met rust laat.

Als een nieuwe koningin wordt gekroond, dalen de dingen die lang verborgen lagen in het bos neer op het koninkrijk. Cerys wordt gedwongen te vluchten, met als enige metgezellen de kleine vos, een vreemde en krachtige beer en de magie in haar bloed. Het is aan haar om de legendarisch Vrouwe van het Woud te vinden en haar dorp te redden. Maar het bos is gevaarlijker dan ze ooit gedacht had en als de geheimen uit het verleden worden onthuld, is er alles voor nodig om te overleven


Personages:
In woord fantastisch! Cerys is een geweldig personage in dit boek en zeker ook goed gekozen als hoofdpersonage. Waar vooral nu de focus op ligt zijn de belangrijke personages in dit boek en dat zijn dus vooral Cerys en vos. Dit vind ik niet erg juist in een fantasie verhaal is dit erg fijn. Wat vooral opvalt is dat je een hele goede beschrijving krijgt van beide personages en dit zowel in uiterlijk als innerlijk. Ook een ontwikkeling die ze doormaken is fantastisch om te lezen, je groeit met ze mee. Dat zorgt voor verbondenheid met de personages. Beer vond ik persoonlijk ook erg leuk tussendoor het zorgde voor afwisseling en een ander perspectief. Er zat hier geen enkel personage in wat ik niet leuk vond en dat komt niet vaak voor, fantastisch gedaan. 
Het verhaal:
Vanaf het eerste zinnetje werd ik het verhaal ingetrokken. De inleiding is heel goed gedaan, je leert Cerys kennen, en in hoofdstuk twee leer je iets over wat er eerder is gebeurd en snap je de angst voor het woud ook beter. De kern is geweldig gedaan, het verhaal laat je niet los. Is het voorspelbaar? Ja dat zeker maar dit bederft absoluut niet de pret en het plezier in dit verhaal. Wat ik wel miste is meer informatie over het verleden en wat meer details over de mensen om Cerys heen. Maar daarbuiten om is dit verhaal van begin tot eind goed opgebouwd. Het einde was dan ook erg voorspelbaar maar wel heel leuk, en het deed nikst te kort aan de rest van het verhaal. 
Schrijfstijl:
Deze was erg vlot. Wat vooral opvalt is dat Ashley heel goed is in het beschrijven van situaties en gebeurtenissen. Ze beschrijft alle personages en wezens zo ontzettend goed dat je ze ook voor je ziet terwijl je het leest. De manier waarop ze dit heeft geschreven heeft een hele mooie duistere sfeer gecreëerd met een romantisch tintje eraan. Ik hoop gauw meer van deze auteur te mogen lezen want ik heb er van genoten. 
Waardering:
Dit gaat zeker gaan verassing worden, maar ik geef het boek 5 sterren. Ik kon het niet wegleggen en moest doorlezen om erachter te komen wat er ging gebeuren en hoe iedereen zich zou ontwikkelen. Ook het tintje naar de lgtbq+ was erg leuk om te zien en zeker welkom.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten