zondag 14 juni 2020

Voorproefje van het nieuwe boek van Daniëlle Bakhuis

Voorproefje van het nieuwe boek van Daniëlle Bakhuis!


Daniëlle bakhuis nam ons vorig jaar in Clownsnacht mee naar Westerdam. In het begin van het boek daagde ze ons uit om het boek vooral in de avond te lezen, veilig in je bed. Want, zei ze, wat kan jou nu gebeuren? Ik bedoel, je bent toch niet bang…..? Ik pakte Clownsnacht op en had het boek binnen een uur uitgelezen zo spannend is dit boek. Na het boek te hebben gelezen krijgt de zin 'Je bent toch niet bang' ook een hele andere betekenis en kun je gedag zeggen tegen je nachtrust.


Fara gaat voor de eerste keer oppassen bij de familie Zuiderduin. Vanaf het begin voelt Fara zich niet echt prettig in het huis. Er hagen opgezette vogels aan het plafond, er hangen hertenkoppen aan de muur en vreemde standbeelden sieren de gang. Suzie en Marnix zijn twee lieve kinderen en pas wanneer ze naar bed moeten ziet Fara angst in hun ogen. Gedurende de avond wordt Suzie een paar keer wakker en heeft het over een clown die in haar slaapkamer staat. Fara denkt dat het beeld dat ze in bibliotheek op zolder heeft gezien voor nachtmerries bij Suzie zorgt en blijft bij haar tot ze in slaap is gevallen, maar valt zelf in slaap. Ze wordt wakker door de huistelefoon en rent naar beneden. Het is meneer Zuiderduin die voor de 2de keer belt om te vragen of de kinderen lekker slapen. Fara verzekerd hem ervan dat ze lekker slapen. Meneer Zuiderduin hangt op met de woorden: ‘oké, Fara. Slaap maar lekker verder…’


Op dat  moment gaan de alarmbellen in het hoofd van Fara af. Iets klopt er niet, hoe weet meneer Zuiderduin dat ze in slaap is gevallen? Snel belt ze via haar mobiele nummer naar het mobiele nummer van meneer Zuiderduin. Ze wilt eigenlijk vragen of hij een paar minuten ervoor op de huistelefoon had gebeld, maar in plaats daarvan geeft ze aan dat Suzie bang is en niet goed kan slapen door het enge standbeeld van de horrorclown op zolder. Het wordt stil aan de andere kant  en even denkt Fara dat ze te brutaal is geweest maar dan klinkt de stem van meneer Zuiderduin:


“Fara, luister goed naar me. Haal de kinderen uit bed en ga het huis uit. Nu. We hebben geen standbeeld van een clown op zolder.”


Na de succesvolle jeugdhorror Clownsnacht, neemt Daniëlle Bakhuis ons rond Halloween van dit jaar weer mee terug naar Westerdam. Het huis zonder einde is de nieuwe jeugdhorror van Daniëlle Bakhuis en speelt zich af in het woud van Westerdam, waar het schijnt dat er vreemde en onverklaarbare dingen gebeuren zodra het donker is. Hier beneden kun je al een kleine voorproefje lezen dat Daniëlle Bakhuis zelf op haar Instagram pagina heeft gedeeld:


‘Wat kijk je bang’, zegt het meisje. ‘Je ziet eruit alsof je een geest ziet’.

Voor de derde keer vraag ik het en nu zonder te stotteren. ‘Wie ben jij?’

Ik kijk in haar donkere, lege oogkassen. Ze houdt haar hoofd schuin en schenkt me een lieve glimlach. ‘Je weet wie ik ben’, zegt het meisje. Haar stem is slepend alsof ze de woorden aan elkaar plakt. ‘Je hebt me drie keer opgeroepen’.....


Benieuwd naar het nieuwe boek van Daniëlle Bakhuis, houd onze blog dan goed in de gaten of volg Daniëlle Bakhuis zelf op Instagram!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten