maandag 12 december 2016

Harteloos door Rika

"Lang voordat ze de schrik van Wonderland was, was de Hartenkoningin een meisje dat ontzettend graag verliefd wilde worden."


Harteloos gaat over het verhaal van Lady Catherine Pinkerton, dochter van de Markies en Markiezin van Rotsschildpadbaai. Catherine droomt ervan om samen met haar beste vriendin en dienstmeisje Mary Ann een bakkerij te openen, maar haar ouders vinden dit niet passend voor haar. Ze willen het beste voor haar, ze willen dat ze trouwt met de koning en hartenkoningin wordt. Dit is echter niet wat Catherine wilt, de koning is een onzekere man die problemen liever uit de weg gaat dan ervoor kiest om deze op te lossen. Zodra Catherine op een bal van de koning de hofnar ontmoet, wordt ze verliefd, en vanaf dat moment is ze nog vastberadener om haar eigen lot te bepalen. Maar wat als jouw lot nu al vast staat?
Harteloos is een prachtig boek over liefde in een land vol magie, vreemde wezens en nog vreemdere vrienden. Het boek speelt zich af in hetzelfde land als Alice in Wonderland, voor de oorlog tussen de Red Queen en de White Queen. Sommige wezens zul je vast wel herkennen in het boek. Het boek is geschreven vanuit het standpunt van de jonge hartenkoningin, de zo gehate Red Queen uit Alice in Wonderland. Echter dit boek zet haar op een volledig andere manier neer, als een prachtige jonge vrouw met dromen, die verliefd wordt en tegen haar ouders in gaat om haar eigen geluk te vinden. Catherine is iemand die vecht voor wat ze wil, die sterk is en toegewijd. Ze is niet iemand die snel opgeeft, maar hoe zal dat aflopen wanneer ze vol zit met wraakgevoelens? Hoe zal dat haar hart veranderen?
Het is een prachtig en meeslepend verhaal waar ik werkelijk van heb kunnen genieten, van de eerste tot de laatste pagina. Als je Alice in Wonderland al hebt gelezen dan heb je altijd wel al een beeld van de personen, vooral van de hartenkoningin. In Harteloos wordt haar verleden zo prachtig verteld, zo onverwachts, maar het doet het verleden van de hartenkoningin zeker recht! Wanneer je Alice in Wonderland niet hebt gelezen is dit natuurlijk geen probleem. Omdat dit het verhaal van ervoor is kun je deze ook heel goed los lezen en dat zal zeker niets af doen aan het verhaal.
Dit boek verdient zeker weten 5 crosses!




Het is een prachtig en meeslepend verhaal waar ik werkelijk van heb kunnen genieten, van de eerste tot de laatste pagina! - Rika

Geen opmerkingen:

Een reactie posten